SDG GOAL 2

Zero Hunger

Alumni Calls for UiTM COVID-19 Student Aid Fund

Universiti Teknologi Mara (UiTM) memberi jaminan bahawa penuntut yang tidak dapat pulang ke kampung halaman masing-masing susulan pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP) akan menerima bantuan makanan secukupnya malah diberi secara percuma.

Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar UiTM Profesor Dr Azizan Abdullah berkata bantuan makanan tiga kali sehari itu diberikan kepada sejumlah 8,500 penuntut yang masih berada di 35 kampusnya di seluruh negara sejak PKP dilaksanakan pada 18 Mac lepas.

“Bantuan makanan diberikan kepada semua penuntut sama ada menetap di dalam mahupun luar kampus. Malah UiTM juga menyediakan khidmat perubatan dan kaunseling bagi memastikan kebajikan mereka terpelihara, jadi ibu bapa tidak perlu berasa bimbang,” katanya.

Berita Selanjutnya: https://www.malaysiakini.com/news/517749